hoy es lunes
Door: arita
Blijf op de hoogte en volg Arita
26 April 2010 | Argentinië, Acebal
Jaja vandaag is maandag en zo gaat het elke week. Vandaag is alweer maandag, en nog maar negen tegaan. want ja over 9 weken sta ik weer in nederland. 26 juni op een zaterdagmiddag. De tijd gaat echt ongeloofelijk snel. Maar nu maar weer even vertellen hoe de afgelopen maand was.
26 maart.
S avonds met juli, meli, flor, pela persi punta en val. Naar een veld geweest dat buiten het dorp lag. Een hele klim moesten dijk en spoor over. Daar gingen we met zijn alle bbq en ´slapen´. Het was s nachts ijskoud en lukte ook niet om te slapen. Lopen zingen en drinken. helaas was juli beetje dronken en begon ze over te geven. Gelukkig viel ze in slaap en werd ze wakker rond uur. Heel de avond lol gehad en er kwamen nog andere langs. Rond uur f 8 was ik toch wel moe en wou ik graag douchen en in een bed slapen ipv oop de grond.
Dus juli, val en ik naar huis gelopen pver het spoor, het duurde ongeveer 2 uur voor we thuis waren.
Volgende dag bij vriendinnen van flor gezetten en later met hun en annemijn (andere nl) naar nox een grote boliche in casilda. Super gezellig en rond 8 uur weer thuis. om rond 1 uur s middags naar de clasico van acebal tegaan. 2de gewonnen maar primero niet. Helaas.
Nou toen weer een gewone school week. Elke avond probeerde annemijn en ik te gaan rennen. Dat is nu een beetje over omdat het s avonds echt ene stuk kouder is.
Ja en de paasdagen. Die woensdag met vriendinnen vn luci gegeten. Donderdag met juli en meli naar een bar hier en later nog uit. Die zaterdag weer naar nox geweest en op zondag middag eten bij oma. Ze had allemaal pastas gemaakt en daarna nog ijs toe. Ook hadden we paaseiren. Die zijn niet zoals in nl van die kleintjes. Nee hele grote maar ze zijn erg duur dus dan halen de mensen er vaak 2 of 3. En na het eten naar santa tereza voor de voetbal.
Die week erna ook erg normaal. We hadden de klas die week versiert, want als je in de 5de zit ga je naar bariloche en dus hangen ze in de klas vaak posters enzo. Ook moet ik woensdag ochtend naar school om 8 uur maar tot nu toe is me dat nog maar 2 x gelukt.
vrijdag 9 april
Eerst naar tifosi een bar in acebal en daar na naar 4 esquinas. Dat is een soort dorpje ( 4 blokken) en daar werkt yanina. Dus gingen daar wat drinken en hebben er tot 3 uur gezeten denk ik.
Die zaterdag verjaardag paty in el tiro. Dat is waar annemijn ook derverjaardag had. Ligt beetje afgelegen en is gewoon een schuurtje waar je muziek aanzet en drinken koopt. Helaas duurde het even voor muziek het deed. En daarna naar alma de boliche hierzo.
En weer zondag naar het voetbalveld. Jullie zullen wel denken zovaak naar het voetbalveld. Maar het is eeg gezellig. We zitten er met een grote groep drinken mate, eten taart en churipan.
13 abril.
S avonds naar taisi een vriendin van lucia. Zij werd namelijk de 14de 15 jaar. Wat heel belangrijk is hier. dus al haar vrienden kwam om 12uur s avonds naar der huis om het te vieren. Zingen taart eten, drinken en dat heel de nacht. Ik ging rond half 5 naar huis maa lucia kwam rond 8 uur s ochtends thuis. Mij lukte het dus niet om om 8 uur op school te staan maar in de middag wel gegaan. Daarna een verjaardag van een meisje in me klas.
Ook die week hadden we onze bariloche kleren gekregen. Vesten en t-shirts. Dus foto´s maken en we hadden de directrise overgehaald om 1 x niet in het jurkje naar school te hoeven maar in het t- shirt.
Vrijdag was er een bar datgeregeld werdt dor de 6de van de technische school.
En zaterdag naar het feest van romina en daiano. Gegeten met zijn alle en later ging ik naar nox. Met annemijn en vrienden van haar. Guus zou daar ook zijn helaas had ik hem niet gezien. En de mensen die guus dan kennen zullen zich afvragen hoe dat kan. Haha
Maandag waren mijn ouders naar de boerderij voor een week. Want die is 400km verderop. Dus dat hadden ze wel nodig. Hoewel mijn vader vaak een dagje op en neer gaat.
Die dinsdag naar rosario, wezen winkelen met annemijn. En naar de dokter. Ik was erg zenuwachtig want was bijna 2 weken niet geweest. Maar ben nu in totaal 8 kilo afgevallen. dus hij was erg trots op me.
Rest van de week niets bijzonder. Vrijdag eerder uit want school werd schoon gemaakt. S avonds kwam gaston langs. Zaterdag yanina geholpen op der werk en s avonds uit in acebal. Zondag lekker uitgeslapen.
En vandaag zijn me ouders weer thuis gekomen.
Nou de fotos komen eraan.
hier alvast de link:http://www.facebook.com/album.php?aid=20410&id=100000015862817&l=c8629c2b13
26 maart.
vrijdag 9 april
13 abril.
Vrijdag was er een bar datgeregeld werdt dor de 6de van de technische school.
En vandaag zijn me ouders weer thuis gekomen.
Nou de fotos komen eraan.
27 April 2010 - 05:40
Zita:
Wat weer een verhaal, spreek je nog wel een beetje Nederlands? Volgens mij gaat de taal daar wel erg goed ;-)
Geniet van die laatste weken! -
27 April 2010 - 08:09
Mama:
Eindelijk een foto van je uniform...die bril maakt het helemaal af, haha.
Nu nog 1 van je lover en dan ben ik helemaal tevreden (hoewel ik hem denk ik al heb gevonden op fb).
Super knap van alle kg's!
27 April 2010 - 11:11
Oma Wil:
Goed van al die kilo's eraf hoor. Leuke foto's, vooral die in je jurk met je bril op. Die laat ik uitvergroten zeg.
Ook ik wil wel eens wat horen of zien van je love. Is het een Argentijn?
Gr. en tot de 26e juni. Er is dan ook een dorpsfeest in Heerjansdam. -
28 April 2010 - 03:06
Petra:
Hahahaha, die Arita.
Jou gaat het moeite kosten om weer in het ANB een verslagje voor de 'facu' te schrijven.
Verder moet je oppassen met je zinnen met het woord 'drank' (of een afgeleide daarvan) erin, want daarna wordt het vaak een beetje vaag..;)
Ohja, en waarom tel jij maandagen af? Maandagen zijn nooit leuk. Ik tel dagen/weekenden om uit te gaan af. Die zijn, supuestamente, wel leuk.
Portate bien en tot de 25ste! -
28 April 2010 - 07:44
Sonja:
Jeetje Arita wat gaat het snel zeg, vooral het 2e deel zeg maar. Volgens mij moet je straks een weekje naar het klooster om weer NL te leren hihihi. Volgens mij is het argentijnse leven daar 1 groot feest en vind het superknap dat je ondanks al die drank en taarten toch 8 kilo bent afgevallen, super hoor! Leuke foto's zeg vooral je uniform hihihi.
Hier in NL zijn we van de sneeuw/vorst in het mooie weer over gegaan gelukkig dus enorm genieten! Ik snap al waarom jij de maandagen aftelt, dat zijn de mindere leuke dagen en als ik het goed lees dan is het vertrek ook minder leuk (wel weer leuk om iedereen hier te zien natuurlijk!) Maar eh ben ook reuze benieuwd naar je 'lover'! Wij gaan hier richting koninginnedag hopelijk werkt het weer mee om het weer een gezellige dag te laten worden..
groetjes Sonja en de rest -
06 Mei 2010 - 05:07
Hennie En Ria:
nog maar 50 dagen het gaat nu wel heel erg snel.volgende maand ben je al weer terug geniet er nog maar van want het leven hier is heel anders leuk uniform heb je misschien kun je het hier ook eens aandoen.groetjes van ons -
26 Mei 2010 - 16:10
Saskia:
Nog maar 30 dagen!!!!
Wordt dus wel eens tijd voor een, laatste(?), verslag, vind je niet?
Of ben je te druk met feesten (lees: drinken) en daardoor geen aandacht voor je ontvangstcommite.
Aangezien het toch slechter weer bij jou is verwacht ik deze x een uitgebreid, ABN verslag.