bicentenario - Reisverslag uit Acebal, Argentinië van Arita Zelfden - WaarBenJij.nu bicentenario - Reisverslag uit Acebal, Argentinië van Arita Zelfden - WaarBenJij.nu

bicentenario

Door: arita

Blijf op de hoogte en volg Arita

02 Juni 2010 | Argentinië, Acebal

Nou ik kreeg van verschilende mensen weer te horen dat ik maar weer een Verslagje moest gaan schrijven. En deze in ABN, maar moet zeggen als ik het typ lijkt het voor mij echt te kloppen. Maar zal mijn best doen voor julie.

Het is alweer een maand geleden dat ik heb geschreven en ja ik ga over 24 daagjes alweer naar huis.

30 april heb ik koninginnendag gevierd met de andere nl in rosario. erg gezellig maar die dag wel nl gemist. Het was trouwens chupina dit betekent dat alle leerlingen die dag spijbelen. Dus in de stad was het super druk en alle 5to liepen met hun trouwen en vlaggen. Ook ff bij de mac geweest wat de rest van rosario ook deed. Kwam er laat achter dat ik geen signaal had in rosario, dus toen ik thuis kwam had ik een lading smsjes en gemiste oproepen van vrienden en familie die wouden weten waar ik was. Alles uitgelegt en was weer goed.

Zaterdag 1 mei was het de dia del trabajador oftewel dag van de arbeider. En ja hier wordt dat echt gevierd. Alles was gesloten en op die dag eet je empanadas asasdo. Met heel de familie en opa en oma kwamen langs. S avonds verjaardag en daarna uit in de boliche.

Zondag rustig aan mate gedronken met meisjes uit me klas.

Dinsdag moest ik me bloedresultaten opgaan halen in rosario. Dus vroeg opgestaan bus genomen wat 1,5 uur duurd. 10 min binnen en weer wacht op bus om weer terug te gaan naar acebal. Want s middags moest ik natuurlijk naar school.

De 7de had ik een 15 van een vriendin van lucia. Het was hier in de boliche rond 1 uur ging ik erheen. Heel de avond gedanst. Er was ijs taart je kon je zelf laten beschilderen. Er was de wals en rond 6 uur naar huis gegaan.

Volgende dag cumple van macarena een meisje uit me klas. Daar geweest tot ongeveer half 3 en ton naar tifosi om vanuit daar naar NOX te gaan met annemijn, meli valentina. En daar kwamen we margot tegen. Rond 7 uur naar huis konden we de remis niet vinden en we hadden het verkeerde nummer van die man. Gelukkig vonden we hem snel, want was ijskoud.

De volgende week bijna elke dag wel een toets gehad. En ja hier gaan ze daar makkelijk mee om. alles vragen aan de leraar of degene die dichtbij je zit. En anders sta je gewoon op een loop je naar iemand toe om over te schrijven. Nu krijgen we een beetje alle cijfers terug en alle leraren muy bien arita. Je snapt het beter dan de meeste in de klas. Dus dat iswel leuk om te horen.

vrijdag 14de was fiesta de la mujer. Die dag was al een stuk terug maar dat vierde ze nu dan. Ik was ober met de nadere meisjes van mijn klas en de jongens achter de bar. Erg gezellig. En hoe er werd gekookt een enorme ton boven het vuur met daarin rijst met salsa en kip. Er was ook heel veel over dus dat konden we allemaal mee naar huis nemen. we moesten namelijk om te bedienen zelf opscheplepels, bakken en theedoeken meenemen. en de mensen eigen borden en bestek. Aan het einde van de avond nog een artiest die erg graag een trui van ons wou en hebben daiquiri gemaakt.

Zaterdag cumple de mauro, hij is de vriend van florencia, mijn 1 na jongste zusje. hij werd 18 en bij jongens is dat de leeftijd om een groot feest te geven. In het huis stonden 8 lange tafels voor alle familie en vrienden die kwamen eten. Daarna alles aan de kant en muziek aan. Ik ging er met lucia vandoor want hadden nog 2 andere verjaardagen. Die gelukkig samen gevierd werden. En later naar de boliche met iedereen.

Zondag hadden me zusjes flor en lu een modeshow met hun 15 jurken. Ik was alleen zo moe dat ik niet mee ben geweest. Beetje jammer maar gelukkig werd alles de volgende dag op tv uitgezonden. En hun hadden alles zelf ook gefilmt.

18de naar dokter geweest. Alles is goed gelukkig. Verder bij me zussen langs geweest die in rosario wonen. wat erg uitkwam, want me dokter bleef maar praten dat ik me bus miste en 1,5 uur moest wacht en dat is niet fijn s avonds in rosario.

Ja en dat weekend was het feest argentinie bestaat namelijk 200 jaar. Dus vrijdag uit in Jaque( een bar/boliche). Zaterdag een meisje uit me klas jarig dus ging daar s middags langs. Later met yanina spagetie gemaakt, die we die avond gingen eten bij een vriend. Daarna weer naar Mari voor het feest. En toen met de meiden naar Alma.

Die zondag het echte feest van Mauro, wat erg succes was. Wat ik me herinner ervan dan.:)
Maandag was 5to bar van mijn klas dus daar ook even langs geweest tot 6 uur.
En dinsdag was het echte feest 25 de mayo was dansen muziek optochten. Ook van mijn school maar het lukt niet om wakker te worden om 9 uur. dus ben na het eten gaan kijken. Die dag rouwens bij opa en oma gegeten want papa en mama waren al die dagen naar Mendoza. Mijn oudere zussen waren dus in huis, maar we waren vergeten dat al die dagen de winkels dicht waren. Dus hadden weinig ingepakt leefde op hamburgers empanadas en pizza. Dus eten bij oma kwam wel uit. En ook nog een keer spagetie gemaakt.

Toen papa en mama thuis kwamen waren we ook enorm blij. Weer normaal eten. ze hadden heel veel wijn gekocht en truien ook een wijnvat. En voor mijn ouders in Nl een speciale wijn in hout. Het ding weegt een ton dus ja hoe ik die mee moet gaan nemen.

De rest van de week rustig. Mijn klas had besloten woensdag middag te spijbelen wat ik niet wist want we waren te laat op school. Dus zat alleen met Pamela in het lokaal want zij moest een toets maken. De leraren vonden het wel fijn en vroegen echt van alles over NL aan me.

Afgelopen vrijdag in tifosi want was de verjaardag van melina. Ja het feest begon om 12 uur. En later nog naar Uranga, maar daar was niemand. Dus ben vroeg naar huis gegaan met rulo, nico en luci.

Zaterdag zou ik bellen naar Nl, maar was me wekker vergeten. want om te bellen moet je eerst een kaart kopen. En de dagen ervoor regende het heel erg en had dus geen zin om het te gaan kopen. Dus die zaterdag schrok ik wakker om 1 uur. En ja dan is alles gesloten. Ik dus maar mailen ik bel later. Rond 4 uur (door de regen) om die kaart te kopen. even gebeld met Nl. Erg leuk om jullie allemaal weer te horen. Kort gesprekje want na 15 werd er op gehangen. Na al die moeite hé.

Zaterdag was de echte verjaardag van Melina. Daar gegeten met 20 meiden. Kleine pizza en sandwiches en later kleine broodjes met vlees. Gezongen en taart. Toen de muziek aan en gedanst. Rond 4 uur naar de boliche, was helaas erg rustig maar met al die meiden wel heel leuk.

zondag uitgeslapen. mate gedronken.

Gisterenavond twee 15 verjaardagen van 2 vriendinnen van lucia. wat erg moeilijk was want ja toch erg belangrijk en je wilt er toch naar allebij heen. Dus ging eerst naar Virgi rond 12 uur. Vuurwerk, panchos, taart erg gezellig. toen rond 2 uur naar Vicky daar waren empanadas nog meer mensen dan bij Virgi. sandwiches, heel veel drank en leuke muziek dus daar voor de rest van de tijd gebleven. gezongen en taart gegeten. rond 5 uur kwamen er weer panchos. en om half 6 dacht ik van ga nu maar naar huis. dus een vriend heeft me weggebracht. Hij ging weer terug voor het ontbijt dat was rond 7 uur vanochtend.
Ik werd wakker rond 1 uur vandaag dus maar nietnaar school geweest maar weer naar Virgi. daar taart en pancho. En Annemijn kwam langs om te vertellen over haar reis naar salta.

Nou deze Vrijdag het feest van Vicky. Er komen zo´n 300 mensen en er word gezegt dat het allemaal zo´n 500.000 pesos heeft gekost. Dus ben benieuwd.

De laatste weekjes zijn dit nu. Afscheid zal moeilijk gaan worden. Heb opzich zin om weer naar huis te gaan, maar niet om hier weg te gaan.
Ik vind het erg knap dat jullie me al die tijd zijn blijven volgen, kaartjes hebben gestuurd enzo.

Ik zal voor dat ik naar Nl ga nog wel een laatste berichtje proberen te plaatsen.

beso grande

• 02 Juni 2010 - 05:33

Ria:

wat heb jij veel verjaardagen te vieren.wij doen het hier steeds minder of allemaal tegelijk.geniet nog van deze laatste weken en een hele goede reis terug.hopelijk is het hier dan eindelijk eens zomer.groetjes van ons

• 02 Juni 2010 - 07:02

Jurjen:

Je heb het dus nog wel naar je zin ja, met al die verjaardagen godnondeju :P
    hahaha!
    Nou geniet er nog maar even lekker van ;)
    Ik zie je snel XX

• 02 Juni 2010 - 07:28

Sonja:

hey Arita,

het leven is 1 groot feest in Argentinie zeg, dat word wel omschakelen. Maar aan de andere kant ook wel weer erg leuk om terug te komen denk ik, je word vast en zeker gemist, is het niet in NL dan is het wel in Argentinie. Heb je verhaal eens gelezen maar denk wel dat je een inburgeringscursus moet volgen hier hoor hahahaha. Meid wat gaat het toch snel, zeker het 2e gedeelte van je trip. Wel fijn dat je het zo naar je zin hebt (gehad). Afscheid nemen is idd niet gemakkelijk maar je kan er zeker weer naar toe terug gaan en je neemt een hele berg aan mooie herinneringen met je mee die neemt niemand je meer af!!!

dikke knuffel, sterkte met afscheid en een goede reis terug.

Sonja en de rest.

• 02 Juni 2010 - 08:10

Oma Wil:

Inderdaad wat een feesten zeg. Het lijkt wel of iedereen in deze laatste weken jarig is. Sonja heeft gelijk hoor. Een inburgeringscursus is wel aan te raden. Je zult het weer druk hebben hier. Ook autorijlessen staan op je lijstje volgens mij. Ik hoop op Schiphol te zijn de 26e.
    Sterkte met het afscheid nemen daar. Groetjes

• 02 Juni 2010 - 10:15

Mama:

Oo, wat wordt dat verschrikkelijk wennen als je terug bent. Lees het handboek van TA maar alvast door, haha.

Ik ben heel erg trots op je dat je het hebt volgehouden, zeker de periode rond je verjaardag. Echt super! Dat realiseerde ik me nog meer toen wij in Argentinië aankwamen: jij landde daar 7 maanden eerder, sprak geen spaans en kwam in een gezin waar je het alleen moest zien te redden. Wij hadden elkaar nog.

Dit jaar heeft wel laten zien dat je een doorzetter bent en niet snel opgeeft (iets wat wij eigenlijk al wisten hoor)en je zult zien dat je de nare periode ergens achter in je gedachten opslaat. Zeker nu de laatste maanden top zijn.

Nou, geniet nog maar van de laatste feestjes, al je zussen en je super, gastvrije gezin! Ik zal op Schiphol met een broodje kroket staan!

doeidoei,
    xxxxxxxxxx

• 03 Juni 2010 - 05:42

Hanny:

Hallo Arita,

Het was leuk om zaterdag weer even je stem te horen.
    Ik vrees alleen dat je de eerste weken moet afkikken van het goede (luie) leven.Hopelijk laat je de winter daar en wordt je verwelkomt met mooi weer.
    tot gauw gr. Hanny

• 05 Juni 2010 - 06:21

Mirjam Buitendijk:

hoi arita,
    Ik heb al je verslagen met plezier gelezen, en k heb een beetje met je mee genoten, van wat je allemaal hebt beleefd. De laatste paar keren heb ik niet meer ge reageerd, want eigenlijk hebben jij en ik weinig of niks met elkaar, dus wie ben ik dan, om me in jouw vriendenkring te plaatsen. Wat dat betreft, was ik misschien brutaal, maar niet zo bedoeld.
    Bedankt voor de leuke verslagen, en ik wens je een goeie reis terug.

• 10 Juni 2010 - 16:35

Suus:

He lieve Arita eigenlijk veel te lang geleden dat ik een berichtje voor je achterlaat. Maar met je ma heb ik het vaak over je dus een klieine pleister op de wonden "je zit wel in mijn gedachte" En nu is het aftellen geblazen! Wat zal dat raar zijn het afscheid van je super familie daar maaaaaaaaaaar een warm welkom van je "super familie hier" Je zal denk ik wel heel erg moeten wennen. Top de berichten van het NHTV als je het daar net zo gaat krijgen als Karin dan gaat eigenlijk het feest waar je nu mee bezig bent GEWOON DOOR.
    Veel reizen, feesten enz. Oh ik vergeet iets je zal tussen door toch ook moeten studeren maar ja dat is voor latere zorg. Ik wens je nog een paar geweldige weken en ik ga je zeker de 26e zien. Geniet meid! En een hele goede reis. Dikke kus en knuffel van Suus XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

• 11 Juni 2010 - 07:10

Saskia:

Suus, ik vraag me af waarom "super familie hier" tussen "" staat.

• 11 Juni 2010 - 07:59

Sonja:

Arita,

nog 14 dagen, het is nu echt aftellen... Meid wat een heerlijk gevoel moet het voor je zijn om 2 superfamilies te hebben!! Geniet ervan. Een hele fijne reis terug al zal die voor je gevoelens best heftig zijn.. * pakt het pak roosvicee, het komt wel goed schatje * (misschien moet ik die ff uitleggen, er is een reclame van een klein ventje wat zijn vader troost door roosvicee in te schenken terwijl zijn vader staat te tieren... schuift het glas voor zijn neus en zegt: het komt wel goed schatje ;) )

een hele dikke knuf

Sonja

• 23 Juni 2010 - 09:04

Mama:

Nog 1 nachtje in Acebal, nog 1 nachtje in de bus (?),
    nog 1 nachtje in het vliegtuig en dan........

BEN JE WEER IN NEDERLAND!

Ik moet al huilen bij het idee, haha.

Een hele goeie en leuke terugreis met elkaar!

Tot op Schiphol!

doeidoei,