con mis padres
Door: arita
Blijf op de hoogte en volg Arita
07 Maart 2010 | Argentinië, Acebal
hola
ja en dan nu de week met mijn ouders.
ik ging dus de 26ste s ochtends vroeg naar het hotel. wasgelukkig makkelijk te vinden en de deur werd al open gedaan toen ik aankwam. en die vrouw kwam me toch bekend voor, bleek het mijn moeder te zijn. en ookal was het half 3, papa ook in zijn bed. even bijgepraat en ons bedje in. marleen en jet waren door alles heen geslapen.
volgende morgen bij het ontbijt verder over van alles gepraat en besloten wat we gingen doen. een fietstocht. helaas hadden we geen gids erbij, dus besloot ik dat maar te gaan doen. als snel merkte ik dat mijn fiets tempo een stuk lager is geworden en ja ook veel vaker even een pauze inlassen. was wel heel erg leuk en zo konden me ouders een goed beeld krijgen van rosario.
nog even in een winkelcentrum rond gelopen. en toen weer terug naar waar we de fietsen hadden gehuurt. we hadden zo´n 6 uur gefiets. toen wouden we nog wat gaan drinken in het centrum. maar uiteindelijk kwamen we uit bij een ijszaak. waar iedereen zich verbaasde over de groote en hoe goedkoop het was.
zijn ook nog bij mijn gastvader langs geweest. en de rest van de tijd in het hotel.
de volgende dag naar acebal, mijn nieuwe familie woont daarzo. we zouden met de bus gaan, maar doordat we allemaal nog naar de wc gingen was de bsu al weg. dus een uurtje wachten en toen 1 1\2 in de bus. waar we annemijn tegen kwamen met haar zusje.
bij mijn familie werden omstebeurt mijn zussen wakker van de siesta en werd er van alles verteld en gevraagt en ik maar vertalen. soms ging het even mis begon ik aan mijn NL moeder in het spaans uit te leggen. maar ze keken wel vreemd op. ik ben al lang voor ze moet je voor stellen mijn vader. mijn zussen koem ongeveer tot mijn schouder. dus roos moet je voorstellen als jouvader heir binnenkomt met zijn 2 meter. dat lukt niet eens. later kwamen de quinseboeken kwamen op tafel en ook werden er kadotjes gegeven. de drop vonden ze niet zo lekker en al helemaal niet als mijn vader zei si, choclate. allemaal hapjes kwamen op tafel en de empañadas werden voor de avond gemaakt. ook hebben we s avonda asado gegeten.
omkleden en rond 12 uur naar de carnaval. daar tot uur of 3 gebelven om terug naar huis te gaan om te douchen en om te kleden.
toen met iedereen naar een bar, waar jet en marleen al erg opvielen en ik maar zeggen nee ze spreken geen spaans. half uurtje later naar de boliche. waar jet en marleen erg verbaasd keken. de jongens dansen hier. rond kwart voor 7 terug naar huis want mijn ouders hadden een remis terug naar rosario om 7 uur en ik om 8 uur. nog even met mijn zussen zitten praten om daarna terug te gaan naar het hotel.
gelijk aan het ontbijt, mijn vader kon niet wakker blijven dus die is gaan slapen.
die zondag lekker rustig aan gedaan, gezont en s avonds uiteten.
maandag gingen we naar salta. dus eerst de bus naar buenos aires. om duistere reden de eerste gemist, maar gelukkig konden we een half uurtje later met de volgende mee. 4 uur later in buenso aires en gelijk door naar het vliegveld voor een vlucht van 2 uur naar salta.
het casa waar we sliepen, casa hernadez. was echt super. de eigenaren zijn een stel uit rotterdam en praten nog zo lekker plat. we kwamen laat aan dus wat gegeten en naar ons bedje. want volgende dag vroeg op voor het paardrijden. werden opgehaald doorde gauchos. en daar gingen we hoor de bergen in. super mooi. Ik dacht dat salta kaal was met alleen maar rode bergen. maar er is ook hardstikken veel natuur tussen de middag een asado. en weer naar benden waar we ook een stuk moesten lopen, omdat het zo stel was.
uitgeput kwamen we thuis.
woensdag zijn we met een auto de bergen ingereden. maar mijn mama kwam er pas na zo´n half uur achter dat 3 van de 5 wagenziek zijn. dus pilletjes in genomen. maar de rit was super mooi.naar de 7 kleuren berg. een dorpje waar we empañadas hebben gekocht met lama vlees. en lekker over een marktje hebben gelopen. toen begon de klim naar 4100 meter hoog. waar na we naar de zoutvlakte gingen, bizar gewoon. zo ver je kan kijken is het wit van zout. daar gegeten en terug naar jujuy. Onderweg naar wilde lamas gezien en een condor. ik lekker geslapen. en weer laat terug in la casa.
donderdag naar salta. waar marleen paardrij laarzen wou kopen, maar terug kwam met een hoofdstel. de kabel baan genomen naar boven en nog even wat andere dingen bekenen, waaronder de markt. hele leuke stad.
en helaas moesten we die dag weer terug, wel vertraging en toen we eindelijk zaten begont een vrouw te hyperventileren. iedereen bang voor nog meer vertraging, maar gelukkig gingen we toch weg.
en buenos aires gingen we nog even een cafetje in om te eten. en toen bedje in.
volgende dag de stad in. gewinkeld, bij starbucks wat gedronken. toen op naar recoleta waar een gebouw is waar heel groot arita opstaat, ja daar moest ik wel een foto van. nog wat gedronken daar. en marleen en ik weer terug het centrum in om alfajores en dulce de leche te kopen voor haar familie. en toen rustig terug gelopen naar san telmo. onderweg nog empañadas gekocht.
later naar de paardenrennen, helaas waren die er niet, er was alleen casino. toen maar naar puerto madero. met het plein reina de holanda. ook waren er allemaal ouwe schepen te bezichtigen.
zaterdag ochtend ging ik met de bus naar rosario. hij was een half uur te laat en mijn ouders helemaal stressen dat ik te laat zou komen voor de remis die op me zou wachten daar. gelukkig kwam die echt. nou afscheid nemen van iedereen, wat opzich niet moeilijk was. rond kwart over 3 in rosario en toen de remis zoeken, duurde even maar gevonden. chauffeur neit blij maar ach. thuis iedereen helemaal blij, gegeten met me zussen en uiteindelijk ook me ouders weer thuis. later kwamen de vrieden ook 1 voor 1 binnen. en lekker bijgeklets met iedereen.
die avond naar een band waar de broer van een vriendin in speelt. heel gezellig, maar was rock en een beetje 1tonig. dus toen ik op een stoel ging zitten viel ik in slaap. iedereen de grootste lol. daarna omkleden thuis rond 3 uur en nog even naar verjaardag bij iemand die buiten het dorp woont.
en uiteidelijk naar de boliche. waar we rond 6 uur weer naar huis gingen. ik was helemaal op. wel erg gezellig en vanavond hebben we geloof ik een asado, maar dat zie ik wel.
nou ik neem even een dropje want heb erg last van mijn keel. en dan lekker eten en mijn siesta slapen. aankomende week moet ik maandag en vrijdag middag naar school. rest van de week zijn parros. dus lekker rustig begin en ja dan helaas nog 4 maandjes hier. hoewel me ouders hebben gezegt dat ze liever willen dat ik later terug kom.
un beso grande
ja en dan nu de week met mijn ouders.
die zondag lekker rustig aan gedaan, gezont en s avonds uiteten.
uitgeput kwamen we thuis.
en buenos aires gingen we nog even een cafetje in om te eten. en toen bedje in.
un beso grande
07 Maart 2010 - 16:29
Roos:
heej Arita,
zijn ze dan zo klein in Argentinie?
achja dan hoef jij niet bang te zijn dat je een enge, Argenteinse, groeiziekte krijgt.
veel beterschap met je keel...
groetjes Roos:) -
07 Maart 2010 - 21:52
Saskia:
Nou, wij zijn ook weer thuis beland naar een erg turbulente 1e vlucht. We hebben het erg leuk gevonden in Argentiniè en hebben ook veel gelachen als je weer eens in slaap viel. Maar dat je tijdens het optreden van een band in slaap valt is toch wel heel bizar!
Geniet nog van je laatste maandjes daar, want het gaat nu echt heel snel voorbij. Je hoeft niet langer te blijven hoor, maar als je het zo naar je zin hebt waarom zou je het jaar dan niet vol maken als het mogelijk is....
Dikke zoen van je nederlandse moeder
xxxxxxxxxx
07 Maart 2010 - 21:52
Saskia:
naar is na -
08 Maart 2010 - 07:09
Ria:
je schrijft zoveel argentijnse woorden dat ik af en toe niet weet waar je het over hebt.je maakt wel heel erg veel mee op een dag.hoe moet dat straks in heerjansdam?ik zou ook nog maar een beetje langer blijven want hier is er niet zoveel te beleven.geniet nog maar van de laatste maanden en stuur een foto op als je je uniform aanhebt.ben er erg benieuwd naar.groetjes van hennie en ria -
08 Maart 2010 - 08:09
Sonja:
Weer een mooi verslag enne ben nu toch wel benieuwd hoe die empanadas eruit zien en smaken want ze komen erg veel voor in je verhalen ;)
En ja dat in slaap vallen.. ik kan me er wat bij voorstellen hoor, erg drukke programma's tot in de late uurtjes, dan zijn die siesta's hard nodig en erg kort..
Als ik dit zo allemaal lees en je het zo naar je zin hebt zou ik je zeker aanraden er lekker nog langer te blijven meid die kans krijg je niet snel een 2e keer!!
Voor de verandering sneeuwt het hier vanmorgen weer eens dus voor het weer hoef je het zeker niet te laten!
Ben ook erg benieuwd naar je uniform dus ik zeg FOTO'S!!!
groetjes vanuit een wit Zwijndrecht -
08 Maart 2010 - 08:37
Anne:
Hee meiss!
Heb je me mail al gehad? want ik heb nog niks terug gekregen.. Naja, in ieder geval weer een leuk verslag. Gelukkig was het afscheid niet zo moeilijk! Btw, je ouders willen misschien dat je het jaar afmaakt maar denk ook maar even aan je beste nederlandse vriendinnetje. Ik kan je niet nog langer missen hoor! Haha! Nou in ieder geval succes met je 2 dagen school ;)
Ik spreek je snel weer!
xx -
08 Maart 2010 - 12:59
Oma Wil:
Wat een verslag zeg! Je maakt toch wel wat mee hoor. Benji en Joop waren erg blij toen de familie weer arriveerde. Joop schrok zo, dat hij naar boven vluchtte. Foto's van de winkel "Arita" heb ik van je moeder al gezien, evenals een schooljurk in een etalage. Ben benieuwd hoe het op de nieuwe school is.
Gr. -
09 Maart 2010 - 12:54
Suus:
Nou de hele familie weer thuis in Heerjansdam en jij weer verder met je leven daar.
Wat is het snel gegaan.
Fijn dat jullie een leuke tijd hebben gehad met z'n allen. Heerlijk voor je dat je nu zo'n gezellige familie hebt. Nu zal de tijd helemaal snel gaan. En voor je het weet is het juni.
Geniet van alle tijd en tot horens. Dikke zoen xxx -
16 Maart 2010 - 07:23
Ria:
nog 100 dagen of meer????het gaat nu opschieten hoor.geniet nog maar heel erg.groetjes van hennie en ria -
22 Maart 2010 - 12:22
Mama:
Wow. Vandaag ben je al 8 maanden in Argentinie!!
GENIET,GENIET,GENIET nog 3 (of 4?) maanden.
Dikke zoen.